Betogers hebben geprobeerd het parlement van Hongkong te bestormen. Ze gebruikten onder meer een metalen wagentje als stormram en sloegen met stokken tegen de ramen.

Volksvertegenwoordigers uit het prodemocratische kamp proberen de boze demonstranten tot bedaren te brengen.

Een politicus waarschuwde volgens de lokale krant South China Morning Post dat een bestorming van het parlement ook slecht kan uitpakken voor betogers die niet gewelddadig zijn.

Demonstranten schreeuwden terug dat "jullie volksvertegenwoordigers nutteloos zijn", schrijft de krant.

Demonstranten rammen deur van parlement in Hongkong
54
Demonstranten rammen deur van parlement in Hongkong

Politie treedt hard op tegen demonstraten op wegen

In het pand van de zogeheten Legislative Council hebben zich agenten verschanst en ook elders in de stad stond de oproerpolitie maandag weer tegenover betogers.

De politie in Hongkong heeft hard opgetreden tegen demonstranten die enkele belangrijke wegen bezetten bij protesten. Zo hebben zij geprobeerd de groepen mensen uiteen te drijven met onder andere wapenstokken en pepperspray.

Het is 22 jaar geleden dat VK stad teruggaf aan China

Het is maandag precies 22 jaar geleden dat Groot-Brittannië de metropool teruggaf aan China. Hongkong heeft sindsdien een autonome status binnen de Volksrepubliek.

Het kwam recentelijk tot massaprotesten in de miljoenenstad vanwege een omstreden wet die het uitleveren van verdachten aan China mogelijk maakt.