De Duitse politie heeft twee nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de moord op Walter Lübcke. De districtsleider van Kassel werd begin deze maand thuis doodgeschoten.

De 45-jarige hoofdverdachte Stephan E. heeft eerder deze week een bekentenis afgelegd. Hij zegt op eigen initiatief en alleen te hebben gehandeld.

Het is niet duidelijk of de nieuwe verdachten, Elmar J. en Markus H., op de hoogte waren van E.'s plannen. Het tweetal wordt onderzocht vanwege het moordwapen en medeplichtigheid bij de moord, melden Duitse media.

De autoriteiten in het land bevestigen dat J. het moordwapen aan E. heeft verkocht. H. heeft mogelijk als tussenpersoon opgetreden. De woningen van de mannen, die in Kassel werden opgepakt, zijn onderzocht.

Het is niet bekend of de mannen net als E. een rechts-extremistische achtergrond hebben. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehöfer spreekt van een politieke moord. Het 65-jarige slachtoffer was een uitgesproken voorstander van een ruimhartig immigratiebeleid.

In de nacht van woensdag op donderdag hebben meerdere doorzoekingen plaatsgevonden, nadat E. in zijn bekentenis onthulde dat hij meerdere wapens had en vertelde waar deze lagen. Volgens Duitse media zijn er vijf wapens gevonden.