De 35-jarige Cypriotische man die heeft bekend vijf vrouwen en twee kinderen vermoord te hebben, heeft maandag zeven keer een levenslange celstraf opgelegd gekregen. Het is de zwaarste straf die ooit door een rechter op het eiland is opgelegd.

De man heeft bekend dat hij de vrouwen online heeft benaderd en afspraakjes met ze heeft gemaakt. De man zei ook dat hij er spijt van had. "Ik heb weerzinwekkende misdaden gepleegd", aldus de legerofficier.

De vrouwen werden tijdens hun afspraken met de man omgebracht. Ook doodde hij de twee dochters van twee van zijn slachtoffers. De kinderen waren zes en acht jaar oud. Het lichaam van het zesjarige meisje werd als laatst gevonden, op 12 juni.

De slachtoffers kwamen uit Roemenië, Nepal en de Filipijnen. Ze verdwenen tussen september 2016 en de zomer van 2018. De politie sluit niet uit dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt.

De moordzaken leidden tot veel ophef in Cyprus. De politiechef werd ontslagen en de minister van Justitie stapte op. Reden hiervoor was dat de verdwijningen in eerste instantie niet serieus werden onderzocht door de politie, omdat de vrouwen uit het buitenland kwamen.