Het dodental van de vliegtuigcrash in de Amerikaanse staat Hawaï is bijgesteld naar elf. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd. Eerder werd melding gemaakt van zes en vervolgens van negen doden. Een van hen is een oorlogsveteraan die al meer dan drieduizend sprongen op zijn naam had staan.

Autoriteiten melden dat het vliegtuig is gecrasht toen de piloot wilde opstijgen vanaf luchthaven Dillingham Airfield. Direct daarna ontstond een brand.

Toen hulpdiensten het toestel konden bereiken, waren al zeker negen inzittenden overleden. Familieleden van sommige slachtoffers waren op het vliegveld aanwezig toen de crash plaatsvond.

De oorzaak van het ongeluk met het tweemotorige vliegtuig wordt nog onderzocht. Het gaat volgens Amerikaanse media om het vliegtuigongeval met de meeste dodelijke slachtoffers in de VS van de afgelopen vijf jaar.

De luchthaven is gevestigd op het eiland Oahu, waar ook de stad Honolulu ligt. Een deel van Dillingham Airfield wordt gebruikt door het Amerikaanse leger. Er is een baan beschikbaar voor commerciële vluchten.