Het aantal doden door de instorting van een flatgebouw in de Cambodjaanse stad Sihanoukville op zaterdag is opgelopen naar zeventien. Het aantal gewonden is gestegen naar 23, melden Cambodjaanse autoriteiten.

Het gebouw van zeven verdiepingen stortte zaterdagochtend in. Het pand was nog in aanbouw. Minstens vijftig bouwvakkers waren op het moment van instorten aanwezig op het bouwterrein.

Inmiddels zijn 36 personen gered, maar het is onduidelijk hoeveel mensen nog precies worden vermist. Eerder op zaterdag stelde de Cambodjaanse minister van Informatie Khieu Kanharith dat meer dan dertig personen nog niet waren gevonden.

Reddingswerkers zoeken nog steeds naar mensen in het puin, maar er is een risico dat resten van het gebouw nog zullen instorten. De werkers verwachten de hele nacht door te gaan met het weghalen van brokstukken.

De oorzaak van de instorting is nog onbekend. De constructie was bijna afgerond. Het gebouw is eigendom van een Chinees bedrijf. Vier personen, onder wie drie toezichthouders, zijn aangehouden door de politie.