De Britse politie heeft woensdag een 64-jarige man uit de county North Yorkshire gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Cardiff City-spits Emiliano Sala. Die kwam in januari om het leven bij een vliegtuigongeluk.

De man wordt verdacht van dood door schuld en werd gearresteerd na verhoor door rechercheurs. Hij werkt mee aan het onderzoek en is in afwachting van het onderzoek op vrije voeten gesteld, aldus de politie.

Verdere details over waar de man precies van wordt verdacht werden niet gedeeld.

De Argentijnse voetballer Sala (28) en de piloot Dave Ibbotson (59) zaten in een Piper Malibu, een eenmotorig vliegtuigje, dat op 21 januari neerstortte in het Kanaal.

Na drie dagen staakten de autoriteiten de zoektocht naar het toestel, omdat de kans op overlevenden minimaal werd geacht. De familie van de spits startte daarop een crowdfundingactie.

Nadat de zoektocht werd hervat, werd het wrak binnen enkele uren gevonden op de 63 meter diepe zeebodem. Er werd slechts één lichaam geborgen, dat na sectie van Sala bleek te zijn.

Het ongeluk gebeurde een dag nadat Sala voor een recordbedrag van 17 miljoen euro Nantes verruilde voor Cardiff City. Hij was vanuit Frankrijk onderweg naar Wales voor zijn eerste training bij de Premier League-club.

Het lichaam van piloot Ibbotson is nooit gevonden.