Vier mensen in de Canadese stad Toronto zijn maandag gewond geraakt bij een schietpartij. In de stad vond op dat moment de huldiging van de Toronto Raptors plaats. Het basketbalteam heeft onlangs als eerste Canadese club de NBA-titel gewonnen.

De politiechef van Toronto, Mark Saunders, bevestigde op een persconferentie dat er vier mensen zijn neergeschoten. Twee van hen zijn zwaargewond, hoewel hun situatie niet levensbedreigend is.

De politie heeft twee verdachten aangehouden en twee vuurwapens in beslag genomen.

Zo'n twee miljoen fans waren in Toronto op de been om hun helden toe te juichen, die met een bus door de stad werden gereden. Ook de Canadese premier Justin Trudeau was op de ceremonie afgekomen.

De schietpartij vond plaats in de buurt van Nathan Phillips Square, de eindbestemming van de parade. Door het schietincident ontstond een chaotische situatie, waarbij vluchtende mensen elkaar wegduwden om een veilig heenkomen te zoeken. Het incident leidde tot een korte pauze in de feestvreugde.

De Raptors wonnen vrijdag de zesde wedstrijd in de finale. Ze wonnen met 114-110 van titelverdediger Golden State Warriors en kwamen daarmee op een onoverbrugbare 4-2-voorsprong.

Schietpartij veroorzaakt paniek bij huldiging Toronto Raptors
68
Schietpartij veroorzaakt paniek bij huldiging Toronto Raptors