De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock steunt Boris Johnson in de strijd om het leiderschap van de Conservatieve Partij, schrijft hij in The Times.

"Vanaf vrijdag heb ik alles op een rijtje gezet en ben ik tot de conclusie gekomen dat Boris Johnson de beste kandidaat is om de Conservatieve Partij te verenigen", schrijft Hancock in de ingezonden brief. Hij trok zich afgelopen vrijdag terug als kandidaat voor het leiderschap.

"Johnson is bezig met een goede campagne en wordt vrijwel zeker de nieuwe premier. Hij kan zorgen voor een goede Brexit."

De Conservatieve Partij moet een nieuwe leider kiezen na het vertrek van premier Theresa May. Mays positie was onhoudbaar geworden nadat het haar meerdere keren niet was gelukt haar Brexit-deal met de Europese Unie door het Lagerhuis te loodsen.

Bij de interne leiderschapsverkiezing zijn eerst de 313 parlementariërs namens de Conservatieve Partij aan zet. Zij houden stemrondes tot er twee kandidaten over zijn. Daarna mogen de circa 160.000 leden van de partij zich uitspreken over wie de partijleider moet worden.

Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid. (Foto: ANP)