De politie in de Spaanse regio Galicië heeft een netwerk van drugssmokkelaars opgerold, voor wie een Turkse Nederlander de grote leverancier was.

In totaal zijn zeventien mensen gearresteerd in de noordwestelijke regio van Spanje, onder wie de 61-jarige Sadullah U. uit Nederland.

Naast 7 kilo heroïne is tijdens de operatie ook 66 kilo speed en duizenden euro's aan contant geld in beslag genomen.

Spaanse media noemen U., alias Nicol, onder meer "de koning van de heroïne". Hij wordt gezien als een van de grootste heroïnehandelaars in Europa. Hij had 7 kilo heroïne verstopt in zijn auto toen hij werd gearresteerd in de stad Pontevedra.

De drugshandelaar zou naar verluidt geen mobiel gebruiken en woonde praktisch in zijn auto. Daarmee legde hij dagelijks grote afstanden af.

Het politieonderzoek startte in januari toen een drugshandelaar in de Galicische stad Ourense veel heroïne begon te verhandelen.

Turkse Nederlander al eerder opgepakt voor drugssmokkel

U. is in 2008 al eens gearresteerd toen de politie in Spanje haar grootste heroïnevangst ooit deed. Agenten vonden destijds meer dan 316 kilo heroïne op een jacht nabij Barcelona.

De Turkse Nederlander zat ook al een keer in de gevangenis nadat hij in 1994 was gearresteerd. Toen werd in Madrid beslag gelegd op 118 kilo heroïne.