Een patholoog in New York heeft bijna achttien jaar na de aanslagen op de WTC-torens van 11 september 2001 een nieuw slachtoffer weten te identificeren. Het is het 1.643e slachtoffer dat is geïdentificeerd, meldt NBC News dinsdag.

De identiteit van het slachtoffer is met behulp van DNA-tests vastgesteld. Het materiaal waarmee de patholoog heeft gewerkt, werd in 2013 aangetroffen in het opgeslagen puin. Het is de eerste identificatie in bijna een jaar tijd.

De naam van de man is niet bekendgemaakt. In totaal werden na de aanslagen op 11 september 2.753 mensen als vermist opgegeven. Van deze mensen zijn er nu 1.643 definitief geïdentificeerd.

Dit betekent dat van zo'n 40 procent van de slachtoffers nog steeds niet met zekerheid is vastgesteld dat zij op 11 september 2001 zijn omgekomen. Na het instorten van de torens zijn van veel slachtoffers geen stoffelijke resten gevonden.

Een groot deel van het puin moet nog worden onderzocht op DNA-materiaal. Onderzoekers hopen dat nieuwe technieken het wel mogelijk maken om minuscule lichaamsresten te identificeren.

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte vliegtuigen in de WTC-torens op de zuidpunt van Manhattan. Beide torens vatten vlam en stortten na ruim anderhalf uur in. Een derde toestel vloog het Pentagon in Washington D.C. in en een vierde vliegtuig crashte in een weiland. Het was de dodelijkste buitenlandse aanval op Amerikaans grondgebied in de geschiedenis van het land.