Reddingswerkers hebben maandag het eerste vermiste slachtoffer van het bootongeluk in het Hongaarse Boedapest gevonden, melden de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Het lichaam werd 100 kilometer stroomafwaarts van de plek waar woensdagavond het ongeval plaatsvond gevonden.

Later op maandag haalden duikers ook een lichaam uit het wrak van de boot.

Een rondvaartboot met Zuid-Koreaanse toeristen kapseisde na een aanvaring met een groter cruiseschip op de Donau. Zeven lichamen werden kort daarna geborgen.

De autoriteiten spraken zondag nog van 21 vermisten. Zij gaan ervan uit dat al deze mensen zijn verongelukt. Aan boord waren 33 Zuid-Koreaanse toeristen en twee Hongaarse bemanningsleden. Zeven toeristen zijn uit het water gered.

Zuid-Koreaanse duikers treffen sinds maandagochtend voorbereidingen voor onderzoek in het gezonken schip, waarin mogelijk stoffelijke overschotten liggen. Het is niet duidelijk wanneer zij het wrak gaan betreden.

De kapitein van het cruiseschip zit vast op verdenking van criminele nalatigheid. De 64-jarige man zegt onschuldig te zijn. Het onderzoek naar de fatale botsing is nog in volle gang.