Het Israëlische leger heeft in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitgevoerd op Syrische militaire doelen. Daarbij zijn drie militairen om het leven gekomen en nog eens zeven anderen raakten gewond, meldt Syrië.

De aanval gebeurde bij de Syrische plaats Quneitra. Die grenst aan de Golan-hoogvlakte, die door Israël is geannexeerd. Volgens de Syrische televisie is luchtafweergeschut ingezet "tegen de vijand".

Een woordvoerder van het Israëlische leger zegt dat het om een vergelding gaat voor diverse raketbeschietingen, een paar uur voor de nieuwe luchtaanvallen. Vanuit Syrië zouden raketten zijn gelanceerd richting de Golan-hoogvlakte.

Israël houdt Syrië daar verantwoordelijk voor, omdat de raketten vanaf Syrisch grondgebied kwamen. De Israëlische premier Netanyahu geeft aan geen aanvallen op eigen grondgebied te tolereren en met grote kracht te gaan reageren op agressie tegen Israël.

Ook maandag was de situatie gespannen tussen de twee landen. Toen viel het Israëlische leger luchtafweergeschut van Syrië aan, waarbij mogelijk een militair om het leven kwam.