De zoektocht naar de 21 vermisten die bij een bootongeluk in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in het water verdwenen verloopt moeizaam. Hongarije heeft de hulp van Servië ingeschakeld.

Volgens reddingswerkers is er een kans dat de lichamen van de vermisten door de sterke stroming in Servië terecht kunnen komen.

Bij het ongeluk op de Donau kwamen eerder deze week zeker zeven Zuid-Koreaanse toeristen om het leven. Een rondvaartboot kwam tijdens een hevige regenbui in aanvaring met een cruiseschip.

Zeven opvarenden werden uit het water gered. 21 personen worden nog altijd vermist, negentien van hen zijn ook Zuid-Koreaans. De reddingswerkers gaan er niet van uit dat zij nog in leven zijn.

De sterke stroming bemoeilijkt ook de berging van het wrak in de Donau. Mogelijk bevinden zich lichamen van opvarenden in de gezonken boot. Vrijdag werd een duiker door de stroming gegrepen, maar zijn collega's wisten hem net op tijd te redden.

Kapitein ontkent schuld

Het strafrechtelijk onderzoek naar het ongeval loopt inmiddels. De kapitein van het cruiseschip zit vast. Via zijn advocaten ontkende hij vrijdag dat hij schuldig is aan het ongeluk. Volgens hem heeft hij geen regels overtreden.

De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Kang Kyung-wha, is naar Boedapest gereisd en heeft als missie om alle lichamen mee terug te nemen.