Vijf mensen zijn zaterdag bij een vliegtuigongeluk in Honduras omgekomen. Vier van hen waren buitenlandse toeristen, het vijfde slachtoffer was de piloot van het toestel.

Over de identiteit van de slachtoffers bestaat enige verwarring. Volgens de autoriteiten in Honduras hadden vier van de inzittenden de Amerikaanse nationaliteit. Over de identiteit van het vijfde slachtoffer maakten officials alleen bekend dat hij niet uit Honduras kwam. Het is onduidelijk of deze informatie de piloot betreft.

Plaatselijke reddingswerkers zeggen echter dat er vier Canadezen onder de slachtoffers waren, terwijl de nationaliteit van het vijfde slachtoffer persoon onbekend is.

Het privévliegtuig vertrok vanaf het eiland Roatán en stortte kort na het opstijgen neer in de Atlantische Oceaan. Roatán is een populaire toeristische bestemming vanwege de fraaie stranden.

Het vliegtuig was op weg naar Trujillo, een van de noordelijkste steden op het vasteland van Honduras. De afstand tussen Roatán en Trujillo is zo'n 80 kilometer.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.