Drie mensen zijn in de Amerikaanse stad Chicago opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doden van een zwangere vrouw en het uit de buik halen van haar baby. Dat heeft de politie donderdag (lokale tijd) gemeld.

Het gaat om een 46-jarige vrouw en haar 24-jarige dochter. De veertigjarige vriend van de oudste van de twee vrouwen wordt verdacht van het verbergen van de moord. De baby leeft nog, maar verkeert wel in kritieke toestand.

De 46-jarige verdachte zou het slachtoffer, de negentienjarige Marlen Ochoa-Lopez, op 23 april naar haar woning hebben gelokt door via Facebook gratis babykleren aan te bieden. Daar zou de zwangere vrouw gewurgd zijn, waarna haar baby uit haar baarmoeder is gehaald.

Niet lang na de moord belde de 46-jarige verdachte het ziekenhuis met de melding dat 'haar' baby niet meer ademde. Pas in de eerste week van mei ontdekte de politie de Facebook-berichten tussen het toen nog vermiste slachtoffer en de verdachte en kon een DNA-test bewijzen dat de baby niet van de 46-jarige vrouw was.

Agenten doorzochten haar woning en vonden daar het lichaam van de negentienjarige vrouw in het vuilnis. Ook werden er bloedsporen aangetroffen in de woning van de verdachte.

Zoon van verdachte aantal jaar geleden gestorven

De politie zegt dat de (volwassen) zoon van de 46-jarige vrouw een aantal jaar geleden is overleden, door een natuurlijke doodsoorzaak. De agenten vermoeden dat ze de baby van het slachtoffer wilde opvoeden als haar eigen zoon.

Het jongetje ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens persbureau AP wordt niet verwacht dat hij het zal overleven. De vader van de baby heeft hem Yadiel genoemd, meldt NBC News.