Donald Trump jr., de zoon van de Amerikaanse president, zal half juni een privégesprek houden met een speciale integriteitscommissie van de Amerikaanse Senaat. Dat meldt The New York Times dinsdagavond.

Het zal volgens de krant een gesprek achter gesloten deuren zijn, over ongeveer zes onderwerpen. Ook zou het gesprek niet langer dan vier uur duren.

Donderdag werd Trump jr. gedagvaard om opnieuw vragen over contacten met Rusland te beantwoorden, net als in 2017. Toen ontkende hij direct betrokken te zijn geweest bij de plannen voor een Trump Tower in Moskou.

Die verklaring werd later tegengesproken door Michael Cohen, de voormalige advocaat van zijn vader. Cohen verklaarde de familie Trump, onder wie zoon Donald jr. en zijn zus Ivanka, zeker tien keer te hebben ingelicht over de situatie en de voortgang van het Trump Tower-project, dat uiteindelijk niet doorging.

President Trump noemde de dagvaarding maandag "oneerlijk" en stelde "geen idee" te hebben waarom zijn zoon opnieuw zou moeten getuigen.