Asia Bibi, de Pakistaanse vrouw die acht jaar in een dodencel zat op verdenking van godslastering, is volgens haar advocaat Saif Ul-Malook vertrokken naar Canada. Dat vertelde hij woensdag aan persbureau Reuters.

Haar vier kinderen waren al naar Canada gevlucht. Ook Pakistaanse functionarissen melden dat Bibi het land heeft verlaten. Ze zat in voorlopige hechtenis sinds haar vrijlating in oktober vorig jaar.

De vrouw had toen acht jaar lang vastgezeten op verdenking van godslastering. Een herziening van die uitspraak werd in januari door het hooggerechtshof afgewezen.

Haar vrijspraak leidde tot felle protesten in het land. Er werd onder meer opgeroepen om de vrouw om het leven te brengen.

Peter van Dalen bevestigt vertrek Asia Bibi naar Canada

Peter van Dalen, Europarlementariër voor de fractie ChristenUnie-SGP bevestigt dat Asia Bibi dinsdagavond om 21.00 uur samen met haar echtgenoot uit Pakistan is vertrokken.

Van Dalen ving in 2018 met de Stichting Hulp Vervolgde Christenen de advocaat van Bibi op, die enkele weken asiel kreeg in Nederland.

Bibi, een landarbeider en moeder van vier kinderen, werd in 2010 veroordeeld voor het maken van denigrerende opmerkingen over de islam.

In november zei de Canadese premier Justin Trudeau dat Canada met Pakistan in gesprek was over het helpen van Bibi.