Een achttienjarige scholier is dinsdag rond 14.00 's middags (lokale tijd) omgekomen bij een schietpartij op een school in de Amerikaanse plaats Highlands Ranch in de staat Colorado. Zeven anderen raakten gewond nadat twee scholieren het vuur hadden geopend.

Dat meldt persbureau Reuters. Beide verdachten zijn aangehouden. Ze zouden lessen volgen op de STEM School Highlands Ranch en een van hen zou minderjarig zijn. Hun motief is nog onbekend.

Rond 14.00 uur (lokale tijd) hoorden getuigen een flink aantal schoten bij de school in Douglas County. Binnen twee minuten waren agenten ter plaatse op de campus, waar een basisschool en middelbare school gevestigd zijn.

Het is onduidelijk hoeveel van de in totaal ruim achttienhonderd leerlingen op het moment van de schietpartij in de school waren. De schutters schoten op diverse locaties. Enkele gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het is de derde schietpartij in korte tijd in de Verenigde Staten. Op 30 april vond er een schietincident plaats bij een universiteit in North Carolina, waarbij twee doden vielen. Een paar dagen daarvoor kwam een persoon om het leven bij een schietpartij in een synagoge in San Diego.

Binnen twee minuten waren er agenten ter plaatse (Foto: AFP)

In Florida mogen docenten nu lesgeven met wapen op zak

De nieuwe schietpartij gebeurde amper een week nadat in de staat Florida een wet werd ondertekend die het voor docenten mogelijk maakt om met een wapen op zak les te geven.

De Amerikaanse president Donald Trump liet eerder weten een voorstander te zijn van een dergelijke landelijke wet, omdat dit schietpartijen zou kunnen voorkomen.