De Nederlandse broers Armin N. en Arash N., die eind april veroordeeld werden tot celstraffen van vijf en zes jaar voor het mishandelen van een ober in Praag, gaan in hoger beroep. Het AD meldt dit dinsdagavond op basis van de advocaat van Armin.

Het openbaar ministerie in de Tsjechische hoofdstad Praag liet kort na het einde van de rechtszaak al weten dat het in hoger beroep zou gaan.

Het openbaar ministerie had namelijk tien tot achttien jaar cel voor poging tot moord geëist tegen de broers. De rechter vond moord echter niet bewezen en gaf flink lagere straffen. De broers, die verschillende advocaten hebben, zijn alleen veroordeeld voor mishandeling.

"Omdat justitie in hoger beroep gaat, moeten wij ook wel", aldus de advocaat tegen het AD. "Omdat straks opnieuw de eis voor 'poging moord' op tafel ligt, moeten wij terugvechten." Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

De broers sloegen de ober april vorig jaar in elkaar, waardoor hij een hersenbloeding, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel opliep. Ze hebben allebei spijt betuigd en aangeboden de ober financieel te ondersteunen.

Nederlanders slaan ober in elkaar in Praag
54
Nederlanders slaan ober in elkaar in Praag