Drie van de vier verdachten van de moord op de Belgische kasteelheer Stijn Saelens, de zaak die bekend is komen te staan als de 'Kasteelmoord', hebben in hoger beroep lagere straffen gekregen. De straf van de vierde veroordeelde blijft hetzelfde, oordeelt het gerechtshof in België.

Hoofdverdachte André G. en de Nederlandse tussenpersoon Evert de C. kregen eerst 27 jaar celstraf opgelegd, maar dat is volgens meerdere media nu teruggebracht tot 21 en 20 jaar cel.

Pierre S. kreeg 21 jaar, maar dat is in hoger beroep negentien jaar geworden. Franciscus 'Roy' L. kreeg als mededader vijftien jaar cel en die straf is blijven staan.

G. is de schoonvader van het slachtoffer. Deze huisarts schakelde kennis S. in om een plan te verzinnen om Saelens te doden, wat uiteindelijk in 2012 gebeurde.

S. voerde de moord zelf niet uit, maar liet dit Ronald van B. doen volgens het hof. Deze Eindhovenaar is nog voor het proces voor de moord overleden aan kanker. L. is de neef van Van B., hij hielp zijn oom bij de moord.

Tenzij cassatie wordt ingesteld, is het proces over de Kasteelmoord afgerond.