Duikers hebben zondag in een koffer op de bodem van een meer, nabij de Cypriotische hoofdstad Nicosia, vermoedelijk een nieuw slachtoffer van de 35-jarige Cypriotische seriemoordenaar gevonden. Het zou gaan om het lichaam van een kind.

Het lichaam is in verre staat van ontbinding en kon niet meteen geïdentificeerd worden. In hetzelfde meer werd een week geleden ook het lichaam van een vrouw gevonden. Met de ontdekking van zondag komt het totale aantal geborgen lichamen uit op vijf.

Een legerofficier bekende in april dat hij vijf vrouwen en twee kinderen van hen om het leven heeft gebracht. De eerste slachtoffers van de man zouden in september 2016 zijn verdwenen. De laatste verdwijningen werden in 2018 gemeld.

Op 14 april werd het lichaam van een vrouw ontdekt in een ongebruikte mijnschacht. Het ging om de 39-jarige Marry Rose Tiburcio, wier zesjarige dochter nog vermist is.

Op dezelfde locatie werd bijna een week later nog een lichaam aangetroffen. Op 25 april is een derde slachtoffer gevonden. Daarnaast werd op 28 april nog een slachtoffer aangetroffen in hetzelfde meer. Het ging om een volwassen vrouw.

Vier van de slachtoffers zouden afkomstig zijn uit de Filipijnen. Daarnaast denkt de politie dat iemand uit Nepal en een Roemeense vrouw en haar kind door de seriemoordenaar zijn omgebracht.

Honderden mensen legden zondag bloemen neer en staken kaarsen aan bij de vindplaats. (Foto: EPA)

Minister van Justitie stapt op vanwege forse kritiek

Vrijdag diende de Cypriotische minister van Justitie Ionas Nicolaou zijn ontslag in vanwege forse kritiek op de zaak. Agenten zouden meldingen over de vermiste vrouwen in eerste instantie niet goed onderzocht hebben.

Nicolaou zegt niet verantwoordelijk voor het onderzoek te zijn en legt de schuld bij de politie.