Het cruiseschip Freewinds, dat vorige week in quarantaine werd geplaatst bij de eilandnatie Saint Lucia, is aangekomen in de haven van Curaçao. Opnieuw mag niemand van de driehonderd passagiers van boord.

Een team van artsen uit Curaçao is van plan om snel aan boord te gaan van het cruiseschip, om te inventariseren welke personen er mogelijk zijn blootgesteld aan het virus waarmee een bemanningslid van het schip is besmet.

Volgens epidemioloog Dr. Izzy Gerstenbluth, van het Instituut voor Biomedisch- en Gezondheidsonderzoek op Curaçao, mogen passagiers die kunnen bewijzen dat ze al gevaccineerd zijn tegen het virus, of al eerder mazelen hebben gehad, snel van boord.

Anderen zullen het schip naar alle waarschijnlijkheid niet mogen verlaten tot de incubatieperiode voorbij is. Dit is het tijdsbestek waarin het virus nog kan worden overgedragen.

Op 30 april werd het schip met de naam Freewinds, dat toebehoort aan de Scientologykerk in de haven van de Caribische eilandnatie Saint Lucia in quarantaine geplaatst nadat de besmetting werd vastgesteld.

De Curaçaose overheid riep donderdagavond (lokale tijd) iedereen die tussen 22 en 28 april aan boord van cruiseschip Freewinds is geweest op om contact op te nemen met de GGD op Curaçao.