Noord-Korea heeft zaterdagochtend raketten afgevuurd. Diverse korteafstandsraketten werden gelanceerd vanuit de kuststad Wonsan en vlogen zo'n 70 tot 200 kilometer in oostelijke richting, melden stafchefs van Zuid-Korea.

De stafchefs van Zuid-Korea zeggen dat de details van de raketten, die rond 9.00 uur (lokale tijd) werden gelanceerd, met hulp van de Verenigde Staten worden geanalyseerd. Ze zouden in zee zijn beland.

In november 2017 vuurde het Aziatische land voor het laatst een raket af. Toen ging het om een intercontinentale ballistische raket. Daarvan wordt aangenomen dat die het vasteland van de VS kan bereiken.

Sindsdien proberen de twee landen toenadering te zoeken, maar een top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump verliep eerder dit jaar niet volgens plan.

Tijdens de gesprekken over de denuclearisatie van Noord-Korea en het verlichten van de sancties tegen het land kwamen de twee leiders niet nader tot elkaar. De top werd voortijdig afgeblazen.

Kim zei vorige maand tijdens een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin dat de kwestie afhangt van de VS. Hij waarschuwde dat de vijandigheid van eerder snel kan terugkeren.