De Cypriotische minister van Justitie en Openbare Orde heeft donderdag zijn ontslag ingediend. Ionas Nicolaou ligt onder vuur omdat velen ontevreden zijn over het onderzoek naar de 35-jarige legerofficier die bekend heeft vijf vrouwen en twee jonge meisjes te hebben vermoord.

In de laatste drie weken zijn vier vermoorde vrouwen gevonden. Drie anderen worden nog vermist, onder wie een zes- en een achtjarig meisje.

Op 14 april werd een lichaam van een vrouw ontdekt in een ongebruikte mijnschacht. Het ging om de 39-jarige Marry Rose Tiburcio, wier zesjarige dochter nog vermist is.

Op dezelfde locatie werd bijna een week later nog een lichaam aangetroffen. Het laatste gevonden lichaam werd gevonden in een koffer op de bodem van een meer, in verregaande staat van ontbinding.

De eerste slachtoffers van de man zouden in september 2016 verdwenen zijn. De laatste verdwijningen werden in 2018 gemeld.

Nicolaou ontkent verantwoordelijk te zijn voor onderzoek

De Cypriotische autoriteiten kregen forse kritiek omdat zij meldingen van de vermiste vrouwen in eerste instantie niet goed onderzocht zouden hebben.

Nicolaou ontkent enige verantwoordelijkheid bij het onderzoek te hebben en legt de schuld bij de politie, maar stapt nu toch op.