Een vliegtuig van Ryanair dat zondagochtend vanuit de Portugese stad Faro richting Eindhoven was vertrokken, moest vanwege een technisch mankement een noodlanding maken in Parijs. Naar verluidt viel een van de motoren van de Boeing 737 uit.

Volgens twee inzittenden van het toestel was er in het vliegtuig sprake van flinke paniek.

"Er waren huilende mensen, huilende kinderen. Er werd ons niet verteld wat er precies aan de hand was, enkel dat er een probleem met de motor was", aldus een van de passagiers.

"Na de landing werd omgeroepen dat de rechtermotor was uitgevallen door een gebrek aan oliedruk." Ryanair heeft nog niet bevestigd of het om een uitgevallen motor ging.

Ryanair: sprake van klein technisch mankement

Vlucht FR7411 vertrok zondag om 6.35 uur vanuit Faro en de verwachte aankomsttijd was 10.35 uur. De noodlanding vond plaats op Aéroport Paris-Beauvais, nadat de Ryanair-piloten rond 8.30 alarm hadden geslagen vanwege een technisch mankement.

Ryanair laat NU.nl in een reactie weten dat er sprake was van een klein technisch mankement. "In lijn met de procedures, konden de piloten een normale landing uitvoeren. De luchtvaartmaatschappij heeft passagiers haar excuses aangeboden.

Een woordvoerder van Eindhoven Airport meldt dat Ryanair een nieuw vliegtuig naar Parijs had gestuurd om gestrande passagiers op te halen.