Bij de schietpartij die vrijdag plaatsvond tussen Sri Lankaanse militairen en mogelijke aanslagplegers zijn vijftien mensen omgekomen, maakte het leger zaterdag bekend.

De schietpartij brak vrijdag uit tijdens een huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen op Eerste Paasdag. Militairen kwamen onder vuur te liggen toen zij een gebouw in de oostelijke stad Sainthamaruthu betraden.

Een legerwoordvoerder zegt dat er ook een explosie plaatsvond. De politie werkte bij de huiszoeking samen met het leger.

Na de schietpartij en explosie werden vijftien lichamen gevonden in en rond het gebouw. Volgens een woordvoerder van de politie zijn onder de doden drie verdachten die een rol zouden hebben gespeeld bij de bomaanslagen van vorige week zondag.

Daarnaast zijn volgens de politie ook zes kinderen en drie vrouwen onder de doden. Of alle slachtoffers deel uitmaakten van de extremistische islamitische groeperingen die verdacht worden van de aanslagen, is nog niet duidelijk.

Sinds de aanslagen in meerdere kerken en hotels in de stad Colombo op Eerste Paasdag heeft de Sri Lankaanse politie 76 mensen opgepakt. Naar 140 personen wordt nog gezocht.