De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft in de eerste 24 uur van zijn campagne een recordbedrag opgehaald.

Nadat de voormalig vicepresident afgelopen donderdag aankondigde de presidentskandidaat namens de Democraten te willen worden, haalde hij in een etmaal 6,3 miljoen dollar (zo'n 5,4 miljoen euro) op, maakte zijn campagneteam bekend.

Dat is zo'n 200.000 dollar meer dan Beto O'Rourke, die zich vorige maand kandidaat stelde namens de Democraten. Het met 46 jaar relatief jonge lid van het Huis van Afgevaardigden kwam in 24 uur tot 6,1 miljoen dollar.

Bernie Sanders, eveneens een populaire kandidaat, bleef steken op 6 miljoen dollar in het eerste etmaal nadat hij bekendmaakte wederom mee te doen aan de verkiezingen. In 2016 verloor hij de strijd om de Democratische nominatie van Hillary Clinton.

Bidens campagneteam ging direct aan de slag na zijn aankondiging om mee te doen. Zo werden er veel mails verspreid waarin om donaties gevraagd werd. Biden zelf was dezelfde avond nog aanwezig bij een fundraiser voor potentiële geldschieters.

Populaire Biden gezien als ideale tegenkandidaat Trump

Biden wordt door velen gezien als de ideale man om zittend president Donald Trump te verslaan in de presidentsverkiezingen. De 76-jarige Democraat was acht jaar lang vicepresident onder Barack Obama en heeft daar een grote populariteit aan over gehouden.

Sommige Democraten waren bang dat Bidens joviale gedrag een belemmering zou vormen om geld op te halen en financieel mee te komen in het verkiezingsgeweld. Hij werd onlangs door verschillende vrouwen beschuldigd van ongepast gedrag.