Zeker 29 mensen zijn woensdagavond omgekomen bij een ongeluk met een touringcar op het Portugese eiland Madeira. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Burgemeester Filipe Sousa van Santa Cruz heeft laten weten dat er elf vrouwen en zeventien mannen zijn omgekomen, melden verschillende media. 22 mensen zouden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In totaal zouden er 51 mensen in de bus hebben gezeten.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels van de Portugese autoriteiten vernomen dat er geen Nederlanders in de bus zaten.

Lokale media meldden eerder al dat er Duitse slachtoffers zijn gevallen. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit later bevestigd op Twitter.

"Ik heb geen woorden om te beschrijven wat er is gebeurd. Ik kan het lijden van deze mensen niet onder ogen zien", zei de burgemeester tegen de lokale nieuwszender SIC.

Bus raakte op een helling van de weg

Volgens Euronews zou de touringcar in botsing zijn gekomen met een ander voertuig en vervolgens van de weg zijn geraakt. Vervolgens zou de bus van een helling zijn gevallen en op een huis zijn terechtgekomen.

Er zijn meerdere ambulances ter plaatse. Het incident gebeurde woensdag rond 19.30 uur plaatselijke tijd in de stad Caniço.

De stad ligt in het zuidoosten van het eiland Madeira, dat op ongeveer 875 kilometer afstand van het Portugese vasteland en in de Atlantische oceaan ligt.

De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa zou in eerste instantie afreizen naar Madeira, maar besloot zijn bezoek af te zeggen. Volgens hem heeft het vervoeren van de slachtoffers nu prioriteit.