Nieuw-Zeeland heeft het dreigingsniveau verlaagd van 'hoog' naar 'gemiddeld', maakte de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern woensdag bekend.

In de nasleep van de schietpartijen op 15 maart in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch werd het dreigingsniveau verhoogd van 'laag' naar 'hoog'.

Premier Ardern stelde in haar verklaring dat de autoriteiten nog steeds alert zullen blijven. "Hoewel het dreigingsniveau is verlaagd naar 'gemiddeld' en er geen acute en specifieke dreiging is waar de veiligheidsdiensten op reageren, zullen mensen een duidelijke aanwezigheid van politie blijven merken bij publieke evenementen", aldus Ardern in haar verklaring.

De racistisch gemotiveerde aanslagen in maart hebben aan vijftig mensen het leven gekost. Nog eens dertig mensen raakten gewond. De 28-jarige Australische rechts-extremist die wordt verdacht van de aanslag zit nog vast.

De schietpartijen vonden plaats in twee moskeeën in de buitenwijk Linwood. De meeste slachtoffers van de terroristische aanslagen komen uit immigrantengezinnen.