Drie Nederlanders die vrijdag bij de speedbootcrash op de Schelde in België gewond raakten, liggen nog in het ziekenhuis, meldt het Parket Antwerpen dinsdag.

In totaal raakten bij het ongeluk achttien Nederlanders gewond. De overige slachtoffers zijn ontslagen uit het ziekenhuis en teruggekeerd naar Nederland. Zij moeten op een later tijdstip terug naar België om te worden verhoord, aldus het Parket.

Het Belgisch openbaar ministerie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het Parket bekijkt onder meer of het bedrijf dat de boten verhuurde de veiligheidsvoorwaarden heeft nageleefd. Een Nederlands bedrijf huurde de boten voor een bedrijfsfeest.

Ook onderzoekt het Parket of bestuurders van beide boten alle verkeersregels volgden en of alle papieren in orde waren. De boten zijn in beslag genomen.

Watertaxi bracht gewonden naar de kant

De boten voeren vrijdag rond 17.30 uur op hoge snelheid op elkaar. Direct na het ongeval kwam een duikteam van de brandweer ter plaatse.

Dat team wist vervolgens twee drenkelingen uit het water van de Schelde te halen. De rest werd door een watertaxi naar de kant gebracht.