Bij een botsing tussen twee speedboten op de Schelde in Antwerpen zijn twintig Nederlanders gewond geraakt. Drie van hen hebben ernstige verwondingen opgelopen, maar zij verkeren niet in levensgevaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt verder dat de gewonden naar zes ziekenhuizen in de omgeving zijn gebracht. De groep wordt bijgestaan door de Nederlandse consul-generaal, die in contact staat met de Belgische autoriteiten en de situatie in kaart brengt.

De Nederlanders bevonden zich op de twee betrokken boten en vielen bij de botsing in de Schelde. Ze zijn allemaal uit het water gehaald. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

De twee kleine boten zijn volgens Belgische media door een Nederlands bedrijf ingehuurd voor een bedrijfsuitje. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan deze informatie niet bevestigen.

Kapitein waterbus hielp slachtoffers

Een waterbus die in de buurt was, haalde de eerste slachtoffers uit het water. "De kapitein reageerde uiterst koelbloedig", zei een opvarende van de waterbus tegen de Gazet van Antwerpen.

"Hij stuurde meteen richting de slachtoffers en begon de reddingsactie te coördineren. Hij zorgde er meteen voor dat de mensen die uit het water waren gehaald iets warms kregen om rond zich te wikkelen."

Ook de brandweer benadrukte dat de snelle tussenkomst van de kapitein van de waterbus mogelijk erger heeft voorkomen.