De weegschaal die Klaus Ross gebruikte om de dosering te bepalen van het middel dat hij zijn patiënten toediende, was onnauwkeurig. Dat stellen deskundigen volgens RTL Nieuws vrijdag op de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van het proces tegen de natuurgenezer.

De Duitse natuurgenezer wordt dood door schuld verweten nadat in 2016 drie patiënten van hem overleden na de behandeling met het legale middel 3-broompyruvaat (3-BP).

Onder de dodelijke slachtoffers waren twee Nederlanders. Mensen bezochten de kliniek van Ross omdat ze aan kanker leden en uitbehandeld waren. Ross zelf zegt zijn patiënten nooit genezing te hebben toegezegd.

Duitse justitie is ervan overtuigd dat de overleden personen een overdosis 3-BP toegediend hebben gekregen en dit het gevolg zou zijn van een onnauwkeurige weegschaal. Ross zou ook niet hebben gecontroleerd of de op het lichaamsgewicht van de patiënten afgewogen dosis wel klopte.

Weegschaal van Ross zou maar twee cijfers achter komma tonen

In de rechtbank in het Duitse Krefeld verschenen vrijdag deskundigen die onderzoek hebben gedaan naar de weegschaal en het beeld van justitie onderschreven.

Zo zou de weegschaal van Ross maar twee cijfers achter de komma laten zien, maar waren er drie nodig omdat Ross in milligrammen moest wegen.

Ross zei op de eerste zittingsdag niet te weten hoe het kon dat de patiënten tot zeven keer overgedoseerd werden en daardoor overleden.