De jongen die zich bij de Amerikaanse politie meldde als de vermiste Timmothy Pitzen blijkt een man van 23 jaar te zijn. Uit DNA-onderzoek kwam al naar voren dat hij niet de jongen is die sinds 2011 wordt vermist.

De 23-jarige Brian Michael Rini uit Ohio is een bekende van de FBI. Hij vertelde de politie het verhaal van Pitzen, een zesjarige jongen die in 2011 verdween nadat zijn moeder zelfmoord had gepleegd. In een afscheidsbrief schreef ze dat haar zoon nooit gevonden zou worden.

De man vertelde dat hij jarenlang was vastgehouden door twee mannen, maar woensdag wist te ontsnappen. Om zijn identiteit vast te stellen, werd een DNA-onderzoek uitgevoerd. Hiervoor werd zijn DNA vergeleken met dat van familieleden van de vermiste Pitzen.

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat het DNA van Rini overeenkwam met eerder opgeslagen materiaal van hem. Hij heeft veertien maanden in de gevangenis gezeten voor inbraak en vandalisme, en was begin maart vrijgelaten. De tante van Pitzen zegt dat de zoektocht naar haar neefje doorgaat en vraagt iedereen om voor hem "te bidden".

Pitzen wordt al ruim zeven jaar vermist. Van hem is niets meer vernomen sinds de dood van zijn moeder. De politie heeft het onderzoek naar de vermissing nog altijd niet afgesloten.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.