Bij een ongeluk met een passagiersbus in Duitsland zijn dinsdagochtend dertig mensen gewond geraakt. Een tienjarige scholier en een vijftigjarige vrouw zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de lokale politie.

De chauffeur zelf bleef ongedeerd. Het is nog onduidelijk hoe de andere gewonden eraan toe zijn, maar volgens de hulpdiensten zijn de meeste passagiers lichtgewond geraakt.

Nog voor de hulpdiensten arriveerden, waren er al ouders en een andere buschauffeur ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Zij waren door inzittenden van de bus gebeld.

De bus reed met 35 passagiers van Iggenhausen naar Grundsteinheim in het noordwesten van Duitsland. De bus week uit naar rechts, waardoor de chauffeur een boom raakte. De aanleiding van het ongeluk is nog onduidelijk.

De bus wordt door de politie onderzocht op technische defecten. De chauffeur wordt verdacht van drugsgebruik of drugsbezit. Bloedmonsters moeten uitwijzen of de chauffeur ook daadwerkelijk onder invloed was terwijl hij de bus bestuurde.