De Amerikaanse toezichthouder voor luchtvaart, Federal Aviation Administration (FAA), houdt alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX voorlopig aan de grond.

Pas als de inspectie volledig tevreden is over de oplossingen die Boeing aandraagt voor de technische problemen, zal er toestemming gegeven worden om weer met passagiers te vliegen.

"Er moet nog altijd veel werk verzet worden om te garanderen dat Boeing alle problemen heeft geïdentificeerd en opgelost", aldus een woordvoerder van de FAA maandag.

"De FAA zal geen toestemming geven voor het weer in gebruik nemen van de toestellen totdat de nieuwe software volledig naar onze tevredenheid is."

Zodra de nieuwe software is geïnstalleerd, zullen de toestellen eerst nog uitgebreid getest worden voordat er weer commerciële vluchten mee uitgevoerd kunnen worden.

Hierdoor konden de Boeing 737 MAX-vliegtuigen neerstorten
70
Hierdoor konden de Boeing 737 MAX-vliegtuigen neerstorten

Boeings 737 aan de grond door twee grote crashes

De 737 MAX-toestellen van Boeing staan sinds vorige maand wereldwijd aan de grond nadat er in een paar maanden tijd met twee verschillende vliegtuigen een zware crash plaatsvond.

Bij ongelukken in Ethiopië en Indonesië kwamen in totaal bijna 350 mensen om het leven. Beide crashes werden naar verluidt veroorzaakt door technische problemen met het stuursysteem.