Natalia Fileva, een van de rijkste vrouwen van Rusland, is zondag op 55-jarige leeftijd om het leven gekomen toen haar privévliegtuig neerstortte in de buurt van de Duitse stad Frankfurt.

De Russische zakenvrouw was de voorzitter van de raad van bestuur van S7, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Rusland. Het bedrijf, dat eerder Siberian Airlines heette, heeft het ongeluk en de dood van de bestuursvoorzitter bevestigd.

Fileva had naar schatting een vermogen van zo'n 600 miljoen dollar (zo'n 534 miljoen euro), waarmee ze in de top vijf van rijkste vrouwen in Rusland stond.

Fileva zat volgens de Duitse politie samen met twee anderen, inclusief de piloot, in haar privétoestel toen dat neerstortte in een veld nabij het vliegveld van Egelsbach, enkele kilometers ten zuiden van Frankfurt. Ook de piloot en de andere inzittende hebben het ongeluk niet overleefd.

De Duitse politie meldde tevens de dood van nog twee mensen, die met hun auto in botsing kwamen met een politievoertuig dat op weg was naar de plek van het ongeluk. Drie agenten raakten daarbij zwaargewond.