Twee eigenaren van het vrijdag afgebrande flatgebouw in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, zijn gearresteerd. Volgens de Bengaalse autoriteiten ontbraken er voldoende adequate veiligheidsvoorzieningen in het gebouw. Dat meldt persbureau Reuters zondag.

De kantoorflat met 22 verdiepingen zou niet beschikken over voldoende nooduitgangen. Ook zou het gebouw eerder illegaal zijn uitgebreid.

Bij de brand die afgelopen vrijdag woedde, overleden zeker 25 mensen en raakten meer dan zeventig mensen gewond. Sommige mensen in het pand probeerden tijdens de brand naar beneden te klimmen, zes van hen vielen en kwamen daarbij om het leven.

Het was de tweede dodelijke brand in korte tijd in de hoofdstad van Bangladesh. Vorige maand kwamen 71 mensen om het leven toen een brand diverse huizenblokken verwoestte. Losse voorschriften en slechte handhaving zijn vaak de schuld van grote branden in het Zuid-Aziatische land.

"Van de 25 dodelijke slachtoffers zijn er 24 overgedragen aan hun families", weet een politiefunctionaris. De nabestaanden van het laatste stoffelijk overschot zijn nog niet gevonden.