Het Israëlische leger heeft maandag doelen van Hamas bestookt nadat er eerder meerdere mensen gewond zijn geraakt door een raketaanval op een plaats ten noorden van Tel Aviv. Israël verdenkt Hamas van de aanval. Korte tijd later reageerde Hamas met een tegenaanval.

Getuigen melden aan Reuters dat er maandag aan het einde van de middag ?(Nederlandse tijd) meerdere explosies zijn gehoord bij de Gazastrook. Het Israëlische leger laat op Twitter weten dat ze het hoofdkantoor van Hamas' geheime militaire inlichtingendienst hebben geraakt.

Hamas radio meldt dat het kantoor van leider Ismail Haniyeh het doelwit was. Hij zou niet aanwezig zijn geweest tijdens de aanval, omdat ze de aanval al verwachtten.

Palestijnse veiligheidsfunctionarissen en aan Hamas gelieerde media zeggen dat ten westen van Gaza een marinepost is geraakt en ten noorden van de regio een trainingskamp. Beide doelwitten waren al geëvacueerd omdat Hamas al rekening hield met Israëlische aanvallen.

Later op maandagavond reageerde Hamas met meerdere raketaanvallen op Israël.

Netanyahu: 'Israël tolereert geen enkele raketaanval'

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die op dit moment in de Verenigde Staten is, heeft gezegd dat Israël zal doen wat nodig om zijn mensen te beschermen en dat het land geen enkele raketaanval zal tolereren.

Hij verklaarde eerder op maandag al dat Israël met kracht zal reageren op de aanval.

Hamas ontkent verantwoordelijk te zijn voor raketaanval Mishmeret

De raket, waarvan Israël dus zegt dat deze van Hamas komt, kwam neer in het dorp Mishmeret. Hamas ontkent verantwoordelijk te zijn voor deze aanval. Zes mensen zijn gewond geraakt.

Anderhalve week geleden kwamen twee raketten uit de Gazastrook in Tel Aviv neer. Israël bestookte als reactie zeker honderd doelen in de Gazastrook. Hoeveel doelen nu bestookt worden, is niet bekend.