De Israëlische premier Benjamin Netanyahu breekt zijn bezoek aan de Verenigde Staten vroegtijdig af vanwege een raketaanslag in zijn land. Ten noorden van Tel Aviv is een raket ingeslagen in een woning, waardoor zeven mensen lichtgewond raakten.

Netanyahu heeft maandag een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Direct na dit overleg vliegt de Israëlische premier terug naar huis.

Netanyahu verklaart dat Israël met kracht zal reageren op de aanval. Hij zegt tegen Israëlische media dat de naderende Israëlische verkiezingen geen hindernis zijn om oorlog in de Gazastrook te voeren.

De raket kwam neer in het dorp Mishmeret, ruim 80 kilometer verwijderd van de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger is Hamas verantwoordelijk. Hamas ontkent dit.

De projectielen die vanuit de Gazastrook worden afgeschoten, komen doorgaans niet ver van de Israëlische grens neer. Maar de bewegingen Hamas en Islamitische Jihad hebben wel raketten met zo'n bereik, aldus het leger.

Anderhalve week geleden kwamen twee raketten uit de Gazastrook in Tel Aviv neer. Israël bestookte als reactie zeker honderd doelen in de dichtbevolkte Gazastrook.

Een woning in Tel Aviv is maandag geraakt door een raket. (Foto: EPA)