De Zwitserse politie heeft een 75-jarige vrouw opgepakt voor het doodsteken van een zevenjarige jongen in de noordwestelijke stad Bazel. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De jongen liep donderdagmiddag na een schooldag naar huis, meldt de Basler Zeitung. Volgens de lokale krant werd het kind in een zijstraatje aangevallen door een voor hem onbekend persoon.

De ernstig gewonde jongen werd door een docent van zijn basisschool gevonden. De gealarmeerde hulpdiensten brachten hem naar het Universitair Kinderziekenhuis, waar hij kort na zijn opname op de spoedeisende hulp kwam te overlijden.

Getuigen verklaarden een oudere vrouw te hebben gezien bij de plaats delict. Niet veel later meldde zich een vrouw op een politiebureau. De Zwitserse gaf aan verantwoordelijk te zijn voor de steekpartij, waarna ze direct is aangehouden.

Haar motief is nog niet bekend, meldt de Basler Zeitung. Het onderzoek naar de aanval is nog in volle gang. De krant meldt verder dat er zaterdag een stille tocht voor het slachtoffer wordt gehouden.