De openbaar aanklager in de VS start een onderzoek naar Boeing, meldt persbureau AP dinsdag. De ontwikkelafdeling wordt onder de loep genomen nadat er in korte tijd twee Boeings van het type 737 MAX zijn neergestort.

Het ministerie van Justitie onderzoekt of de Federal Aviation Administration (FAA) Boeing wel op de juiste wijze controleerde. Maandag kwam naar buiten dat Boeing te veel invloed zou hebben gehad op veiligheidscontroles van nieuwe toestellen van eigen makelij.

Medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA klaagden zeven jaar geleden al over de verregaande invloed van Boeing.

De Boeing 737 MAX wordt in veel landen aan de grond gehouden. De crash van het toestel van Ethiopian Airlines ruim een week geleden zou veel overeenkomsten vertonen met de crash van een Lion Air-toestel in Indonesië van oktober vorig jaar.

Boeing-topman kondigde software-update toestellen aan

CEO Dennis Muilenberg van Boeing kondigde maandag in een open brief aan dat de toestellen spoedig een software-update krijgen. Boeing werkt al sinds de crash met het Lion Air-toestel aan een update.

Een defecte sensor gaf daarbij verkeerde informatie over het vliegtuig, waardoor de neus van het toestel telkens naar beneden dook.

Waarom er twijfel bestaat over de Boeing 737 MAX 8
122
Waarom er twijfel bestaat over de Boeing 737 MAX 8