Ook Argentinië heeft het luchtruim tijdelijk gesloten voor vluchten die met een Boeing 737 MAX gemaakt worden.

Eerder gingen de Latijns-Amerikaanse landen Brazilië, Colombia, Mexico en Panama al over tot een vergelijkbare voorzorgsmaatregel. Ook in onder meer Ethiopië, de Verenigde Staten, China en de hele Europese Unie blijven de toestellen van dit type aan de grond.

Argentinië is net als de omringende landen van mening dat deze vliegtuigen van Boeing mogelijk onveilig zijn, zo meldt het staatspersbureau Telam. Toestellen van hetzelfde type moeten daarom aan de grond blijven en mogen niet over Argentijns grondgebied vliegen.

Pas wanneer een onafhankelijk onderzoek aantoont dat de Boeing-toestellen wel degelijk veilig zijn, zal de voorzorgsmaatregel worden opgeheven.

Vorige week stortte een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines neer in Ethiopië. Daarbij kwamen 157 mensen om het leven. Vorig jaar stortte eenzelfde model van Lion Air neer. Bij dat ongeluk zijn 189 mensen omgekomen.

Het Nationale Congres, het Argentijnse parlement, moet de beslissing overigens nog wel officieel goedkeuren. Het staatspersbureau stelde dat dit maandag zal gebeuren.