Een 24-jarige man is zaterdag in de Verenigde Staten opgepakt voor het doodschieten van de New Yorkse maffiabaas Francesco Cali.

Cali, de leider van de familie Gambino, werd donderdag voor zijn woning in het stadsdeel Staten Island neergeschoten. De politie van New York stelde dat Anthony Camello wordt verdacht van de moord, maar dat het onderzoek nog loopt.

"Handelde hij alleen of samen met anderen? Werkte hij in opdracht? Het is ook voor mij nog te vroeg om daar iets over te zeggen", meldde een woordvoerder van de politie.

Volgens de woordvoerder is op beelden te zien hoe Camello na een kort gesprek twaalf kogels op Cali afvuurt, waarvan tien ook daadwerkelijk doel treffen. Het moordwapen is nog niet gevonden.

Door de dood van Cali vrezen veel kenners van de maffia in New York voor een nieuw conflict tussen de verschillende families. Het laatste grote conflict dateert van 1985, toen een andere leider van de Cali's clan werd vermoord.

New York telt vijf maffiaclans. De familie Gambino is verbonden met de Inzerillo-clan op Sicilië. De familie Gambino was ooit de grootste en invloedrijkste georganiseerde misdaadbende van de Verenigde Staten.