In de Franse hoofdstad Parijs is het zaterdag opnieuw onrustig tijdens de 'Gele Hesjes'-protesten. Gemaskerde demonstranten zijn aan het plunderen geslagen op de Champs-Élysées. De politie zette traangas en waterkanonnen in om het geweld de kop in te drukken.

Onder meer een herenmodewinkel en een restaurant werden belaagd door de relschoppers. Ook werden een bankgebouw en een kiosk in brand gestoken.

Als reactie op het ingrijpen van de politie zijn agenten bekogeld met stenen. Halverwege de middag zijn er al meer dan tachtig demonstranten gearresteerd.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner meldt dat er ongeveer achtduizend demonstranten aanwezig zijn bij de protesten; een stuk minder dan voorgaande weken.

"Maar onder deze achtduizend gele hesjes zijn meer dan vijftienhonderd ultragewelddadige mensen, die zijn gekomen om dingen te vernielen, om te vechten en om agenten aan te vallen", aldus Castaner. Er zijn ongeveer veertienhonderd agenten op de been in het centrum.

Protesten in Frankrijk duren al maanden

Veel Fransen gaan al maandenlang in gele hesjes de straat op uit onvrede over het beleid van president Emmanuel Macron. De protestbeweging kwam op gang naar aanleiding van het verschuiven van de belastingdruk van de rijken naar de armen.

Inmiddels zijn er al tientallen gewonden gevallen en worden er veel vernielingen aangericht.