Volgens het Israëlische leger zijn er donderdagavond (Nederlandse tijd) twee raketten afgevuurd op Tel Aviv. Israël reageerde kort daarna met een tegenaanval op de Gazastrook.

Bij de aanval op Tel Aviv zijn volgens Israëlische media geen slachtoffers gevallen en geen gebouwen geraakt. Beide raketten zouden zijn neergekomen in een open veld. Kort na de aanval ging het waarschuwingssysteem in de Israëlische stad af.

In een tegenreactie vuurde het Israëlische leger naar eigen zeggen raketten af op "Palestijnse terreurplekken" op de Gazastrook, in de buurt van waar de eerdere raketten vandaan zouden zijn gekomen.

Volgens Israël waren twee bolwerken van Hamas het doelwit. Het is nog onduidelijk of de tegenaanval doel heeft getroffen. Ooggetuigen zouden meerdere explosies aan de grens hebben gezien.

Palestijnse media melden dat de zuidelijke stad Khan Younis, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Gaza-stad, het voornaamste doelwit was. Daar zou onder meer een marinebasis van Hamas getroffen zijn en schade zijn aangericht aan twee gebouwen.

Hamas heeft betrokkenheid ontkend en zegt tijdens de aanval in vredesbesprekingen met Egypte te hebben gezeten. Het zou de eerste aanval op Tel Aviv zijn sinds de Gaza-oorlog van 2014.