Zo'n 250 mensen in het Franse skigebied Alpe d'Huez zijn maandag van een piste en uit een bijbehorende bar gehaald, omdat de skiliften vanwege de harde wind gesloten moesten worden, meldt de organisatie van het dancefestival Tomorrowland Winter dat er momenteel plaatsvindt.

Het ging vooral om bezoekers, medewerkers en artiesten die geen ski's hadden meegenomen en dus niet meer op eigen kracht terug naar beneden konden.

Deze mensen werden opgepikt met snowcats, oftewel sneeuwvrachtwagens met gesloten cabines. Ze verkeren volgens de organisatie van de wintereditie van Tomorrowland in goede gezondheid.

Het eigenlijke festival begint pas op dinsdagavond, maar een deel van de bezoekers is in de voorbije dagen al naar Alpe d'Huez gekomen om er te skiën of al wat te genieten van randanimatie. Dat verliep dus niet voor iedereen volgens plan.

Dinsdag wordt weer beter weer voorspeld, al houdt de organisatie de situatie wel in de gaten.

In totaal verwacht het festival deze week 25.000 bezoekers. In de line-up staan onder anderen dj's Armin van Buuren, Martin Garrix, Lost Frequencies en Martin Solveig.