De Venezolaanse regering heeft vrijdag vanwege de grote stroomstoring besloten het publieke leven in het land volledig plat te leggen. Zo blijven scholen en kantoren vrijdag de hele dag gesloten.

Een groot deel van Venezuela zit sinds donderdagavond (lokale tijd) zonder stroom. De elektriciteit viel uit tijdens de spits, waardoor grote chaos in het land ontstond. Het openbaar vervoer staat stil en verkeerslichten zijn uitgevallen.

Er wordt gevreesd dat de storing, die is veroorzaakt doordat de grootste waterkrachtcentrale van het land is uitgevallen, grote gevolgen zal hebben voor ziekenhuizen.

Hoewel stroomstoringen regelmatig voorkomen in Venezuela, kampte het land niet eerder met zo'n grote stroomstoring.

Maduro en oppositie beschuldigen elkaar van veroorzaken stroomuitval

President Nicolás Maduro houdt op Twitter de Verenigde Staten verantwoordelijk. Ook beschuldigt hij de oppositie van "sabotage".

Juan Guaidó, de zelfbenoemde interim-president van het land, grijpt de stroomstoring aan om op Twitter kritiek te leveren op Maduro. "Het licht zal terugkeren zodra Maduro uit de macht is gezet", zei hij.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft op Twitter ook van zich laten horen: "Geen eten, geen medicijnen. Nu geen elektriciteit. Hierna, geen Maduro".