Volgens de politie van Londen wordt pas aan het eind van 2021 duidelijk welke personen worden aangeklaagd voor de rampzalige brand in de Grenfell Tower.

Op 14 juni 2017 woedde een grote brand in het 24 verdiepingen tellende flatgebouw met sociale huurwoningen. Door de brand kwamen 71 mensen om het leven en raakten er 77 gewond.

Matt Bonner, het hoofd van het onderzoek, vertelde dat de onderzoekers en aanklagers tot de conclusie zijn gekomen dat de verhoren en het onderzoek nog ruim 2,5 jaar zullen duren.

"We hebben altijd gezegd dat het tijd gaat kosten. Willen we het onderzoek grondig en volledig doen, dan moeten we alle relevante informatie overwegen. Al het bewijsmateriaal dat in het onderzoek naar boven komt, moet in het eindrapport komen te staan", aldus Bonner.

Hij zei verder dat de families van de slachtoffers, de overlevenden en de lokale gemeenschap op de hoogte zijn gebracht van het tijdspad. Volgens Bonner bevat het dossier inmiddels 476.000 documenten.

Een woordvoerder van de overlevenden en nabestaanden zei tegen The Guardian dat veel gedupeerden boos zijn. "Extreem frustrerend en ontmoedigend dat het onderzoek zo lang moet duren."