De politie in het Verenigd Koninkrijk ziet een verband tussen een verdacht pakket dat woensdag werd aangetroffen bij de universiteit van Glasgow en de drie bompakketten die dinsdag in Londen werden gevonden.

Het pakket in Glasgow werd woensdagochtend aangetroffen in de postkamer van de universiteit, meldt de BBC. Dat leidde tot de evacuatie van een deel van de panden van de onderwijsinstelling. De Britse explosievenopruimingsdienst maakte het pakket onschadelijk door het op te blazen.

Volgens assistent-commissaris Steve Johnson van de Schotse politie werd het pakket niet geopend en raakte niemand gewond.

Johnson lichtte ook toe waarom de politie uitgaat van een verband met de pakketten die dinsdag werden gevonden bij de Londense vliegvelden Heathrow en London City en het treinstation Waterloo. "Er zijn bij de pakketten die in Glasgow en Londen werden gevonden overeenkomsten in het soort pakket, de markeringen daarop en het type explosief", zei hij.

De incidenten in Glasgow en Londen worden nu gezamenlijk onderzocht. Omdat alle pakketten waren gefrankeerd met Ierse postzegels, werkt ook de Ierse politie mee aan het onderzoek.

De pakketten bestaan uit een envelop met een explosief, dat ontvlamt als de envelop wordt geopend.