De politie in Londen doet onderzoek naar de drie bompakketten die dinsdag bij twee luchthavens en één treinstation in de stad werden gevonden. De drie vondsten lijken verband met elkaar te houden.

Over een motief is nog niets duidelijk, maakte de politie woensdag bekend. Er zijn dinsdag geen andere pakketjes meer aangetroffen.

De drie grote enveloppen werden gevonden de buurt van de luchthavens Heathrow Airport en London City Airport en op treinstation Waterloo. De "kleine geïmproviseerde explosieven" werden gevonden in enveloppen op A4-formaat.

Volgens de Londense politie lijkt het erop dat de explosieven kunnen ontbranden zodra iemand de enveloppen opent. Niemand raakte gewond en alle pakketten zijn "in veiligheid gesteld".

De pakketjes waren gefrankeerd met Ierse zegels

Sky News meldt dat de pakketjes waren voorzien van Ierse postzegels. Daarom heeft de politie van Londen voor het onderzoek de hulp van Ierse collega's ingeschakeld. De betreffende zegels zijn volgens het Ierse postbedrijf An Post in januari 2018 uitgegeven. De zegels zijn nog steeds te koop, zowel in postkantoren als via internet.

De luchthavens en het station werden enige tijd na de vondst ontruimd.